dimecres, 13 de maig del 2015

El director d'Antifrau diu que C's i Podemos també tenen casos de corrupció

Dimarts  12.05.2015  18:26
Autor/s: ACN

El director d'Antifrau diu que C's i Podemos també tenen casos de corrupció

Daniel de Alfonso opina que la transparència no pot ser un 'striptease' que vulneri la intimitat dels càrrecs i creu que cal publicar també informació dels 'de baix'

VilawebEl director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, ha dit que tant Podemos com C's tenen casos de corrupció i per tant vol valorar la seva lluita contra la corrupció amb els seus 'fets' i no pas el que diuen públicament o als seus programes electorals. A més, ha dit que també han tingut comportaments poc 'exemplars' en alguns casos i de 'falta absoluta de transparència perquè no tenen publicats els comptes ni els ingressos'. Tot i així, no ha volgut criticar específicament aquests dos partits, sinó que ha ampliat aquesta crítica a totes les formacions, 'siguin joves, progressistes o conservadores'.
De Alfonso ho ha dit responent a una pregunta d'un dels assistents a una conferència-dinar a la Cambra de Comerç de Barcelona, centrada en la transparència. En la seva intervenció, De Alfonso ha explicat que sovint el límit entre allò públic i allò privat són difuminats, i ha posat d'exemple la mateixa Cambra de Comerç, considerada habitualment una entitat privada però que legalment és una organització pública, o el Consorci de la Zona Franca, en el Consell d'Administració del qual 12 dels 22 membres són representants d'administracions públiques.
Lligat amb això i amb la transparència, també ha advertit de traspassar certs límits de privacitat o d'aspectes 'intimíssims', com l'adreça on viu un càrrec públic o les matrícules dels seus cotxes. Així, ha opinat que 'la transparència no és un 'striptease'' i que un excés de transparència tampoc és bo, ja que més informació no vol dir coneixement. 'Presumir de transparència també és sospitós, és exhibicionisme, transparència de façana', ha dit, i ha afegit que la transparència 'no és garantia de confiança' mútua amb els ciutadans.
En el mateix sentit, té dubtes que sigui lícit obligar a publicar els salaris dels cònjuges dels càrrecs públics, però veu bé publicar, mensualment o trimestralment, les agendes dels alts càrrecs.
Així mateix, aposta per implantar la transparència 'de baix a dalt', ja que, segons ell, en molts casos els treballadors rasos tenen més coneixements i informació detallada sobre el funcionament diari d'una empresa o organització que no pas els seus caps.
Malgrat aquests límits, creu que val la pena implantar la transparència a l'administració, perquè evita les 'petites corrupteles', les que més afecten directament als ciutadans, i també cal implantar-la a les empreses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada