dissabte, 3 de novembre del 2018

Recepta: Panellets i galetes per a celebrar la Castanyada

Per als panellets:
Ingredients:
(per a uns setanta panellets)
400g ametlla mòlta
400g sucre de llustre
150g patates
Ratlladura de llimona
Una cullerada de sucre de vainilla
Guarnició:
100g pinyons
100g ametlles crues picades
100g coco ratllat
una cullerada de Nescafé
2 ous
Maizena
Elaboració:
Bullim les patates amb pell. Les aixafem. Barregem la patata amb l’ametlla mòlta i el sucre. Ho treballem. Ratllem la pell de la llimona i el sucre de vainilla. Continuem treballant la pasta fins que sigui uniforme. La deixem reposar vint-i-quatre hores a la nevera. Ja tenim el massapà fet.
Dividim el massapà en quatre parts iguals i procedim a fer els panellets de diferents gustos:
Pinyons: fem boles de massapà, les passem per Maizena i per clara d’ou batuda. Enganxem els pinyons a les boles i les pintem amb rovell d’ou.
Ametlla: formem petits cilindres de massapà i hi passem Maizena i clara d’ou batuda. Els cobrim amb ametlles picades i les pintem amb el rovell d’ou.
Coco: barregem el massapà amb la meitat del coco. Formem petites piràmides, que arrebossarem amb coco ratllat.
Cafè: barregem el massapà amb una cullerada de Nescafé i en fem boles.
Untem una plata de forn amb una mica de mantega i farina i coem els panellets al forn, preescalfat a 200 graus, de 12 a 15 minuts.
També us oferim la recepta d’uns panellets que no tenen com a base el massapà, sinó el coco:
Panellets de coco banyats amb xocolata
Ingredients:
100g de coco ratllat
100g de sucre
1 llimona
150g d’aigua mineral
200g de xocolata de cobertura
1 boleta de mantega
Elaboració:
Posem l’aigua al foc amb el sucre i una mica de ratlladura de llimona. Remenem a foc baix fins que el sucre es dissolgui. Quan l’aigua comenci a bullir, la retirem del foc i hi afegim el coco. No deixem de remenar. Ho deixem refredar una mica. I fem boletes de la mida d’un bombó. Desem les boletes a la nevera unes hores.
Mentrestant, posem la xocolata i la mantega en un bol. La desfem al microones anant en compte, un minut, remenat i si convé tornant a desfer-la. Quan la xocolata ja és desfeta, banyarem les boletes de coco i les deixarem refredar a la nevera. Abans que es refredin del tot, podem guarnir les boles amb encenalls de xocolata o anissos petits de colors.
Galetes.
Galetes per a la Castanyada
Ingredients:
150g de mantega pomada
225g de farina de força
1 ou
100g de sucre de glaça
sal, vainilla (líquida o sucre avainillat)
Elaboració:
En un bol, posem la mantega tova i el sucre de glaça i ho treballem. Després batem un ou i l’afegim. Un polsim de sal, una mica de vainilla i ho tornem a treballar. Afegim la farina. Pastem una mica fins que la pasta quedi enganxada. Posem la pasta a sobre d’un paper vegetal. L’emboliquem i la posem a la nevera, una o dues hores. Traiem la pasta de la nevera i la cobrim amb un altre paper vegetal. Hi passem per sobre el corró fins que la pasta quedi del gruix d’una galeta. Tallem la pasta amb els motlles que vulguem. I enfornem a 200° de 18 a 20 minuts.
Un cop les galetes siguin fredes, les decorem amb una barreja de sucre de glaça i unes gotes d’aigua. Ho barregem i quan queda com una pasta de merenga, suquem cada galeta per una cara. Ho deixem assecar, d’un dia per l’altre, i acabem de decorar les galetes fent els detalls amb tubs de sucre de diferents colors.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada