Captura-de-pantalla-2017-01-03-a-les-12.07.34-604x270
Els fanalets de l’estelada s’han convertit en la notícia del dia arran de les múltiples reaccions unionistes que han criticat la iniciativa impulsada per l’ANC i Òmnium. Resulta que les dues entitats sobiranistes, que fan la crida a assistir a la cavalcada de Reis de Vic amb el fanalet, van començar aquesta pràctica a la capital d’Osona l’any 2012. Enguany, aprofitant que TV3 farà la retransmissió de la cavalcada des de Vic, ANC i Òmnium han intensificat la campanya, i això ha encès alguns sectors del PP, Ciutadans, SCC i fins i tot el diari El País.
A continuació, us expliquem breument com fabricar un fanalet de l’estelada d’una manera ràpida i senzilla.
Notícies del dia
Cada matí rebreu les notícies del dia a la vostra bústia de correu
Material necessari
captura-de-pantalla-2013-01-06-a-les-21-01-41
  • Cartolina
  • Paper de cel·lofana de color vermell
  • Cola
  • Un metre de cordill
  • Una espelma
  • Un ganxo
  • Un bastó de fusta


fanalet
La cartolina retallada amb l’estelada la podeu trobar a les seus de l’Assemblea Nacional Catalana i a la botiga de VilaWeb. Els plecs dels extrems són perfectament marcats perquè pugueu donar forma al fanalet.
Quan ja el tingueu construït, el primer pas és agafar els retalls de paper de cel·lofana de color vermell i enganxar-los amb cola sobre les estelades. Això sí, per la part de dins del fanalet, de manera que el relleu de l’estelada quedi més definit. També enganxarem l’espelma a la base del giny per a evitar que no es mogui excessivament. Amb una mica de cola en tindrem prou.
captura-de-pantalla-2013-01-06-a-les-21-01-59
El pas següent és penjar el fanalet en una fusta, on hem de clavar un ganxo a la punta. Si ho observem bé, veurem que als extrems de les aletes superiors del paper amb què hem construït el fanalet hi ha uns forats. Són pensats perquè hi fem passar el cordill que unirà el bastó amb el fanalet.

[Heu pensat que ajudaríeu molt VilaWeb aportant-hi una petita quantitat per a fer-vos-en subscriptors? Cliqueu ací per apuntar-vos-hi. I gràcies per llegir-nos.]