dimecres, 5 d’octubre del 2016

Descobreixen el primer retrat d’un Antoni Gaudí jove

ACN > Cultura

Descobreixen el primer retrat d’un Antoni Gaudí jove

Hauria estat presa el 1978 ? a Barcelona



20161005142508.jpg

El II Congrés Mundial Gaudí a Barcelona ha fet sortir a la llum la primera foto de joventut de l’arquitecte català Antoni Gaudí. Una investigació ha provat que es va prendre el 1878 quan el pare de la Sagrada Família tenia 26 anys i havia acabat la carrera.

Suposem que el 1978 vol dir 1878, oi?

L’investigador Xavier Jové ha explicat que la va localitzar en un portal de col·leccionistes d’internet on es venen les fotos per entre 40 i 200 euros de preu, i després va encarregar un estudi forense a Narcís Bardalet i Maria José Adserías per esbrinar si es tractava de Gaudí.
Després d’un estudi d’identificació, composició i superposició de la figura de Gaudí, l’anàlisi científica ha confirmat que la foto presa correspondria a l’arquitecte modernista. Les tècniques fotogràfiques utilitzades apunten al fet que la instantània es va prendre el 1978 ?, abans de la feta per Pau Edouard en la que l’arquitecte apareix amb alguns pèls blancs en la barba.
20161005142508.jpg

(Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu en aquesta pàgina.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada