dissabte, 30 de gener del 2016

Catalunya assumiria l'11% del deute espanyol si Madrid negocia la independència

Catalunya assumiria l'11% del deute espanyol si Madrid negocia la independència

Ho ha anunciat el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, a la revista britànica Global Capital

Puigdemont i Junqueras, en el nomenament del consellers.
Puigdemont i Junqueras, en el nomenament del consellers.   |   Jordi Borràs
Catalunya està oberta al diàleg amb Madrid per fer una desconnexió acordada. Així ho ha deixat clar el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Oriol Junqueras, que ha fet una oferta a Madrid a través de la revista Global Capital, especialitzada en informació financera, empresarial i borsària i amb seu a la City de Londres. El periodista Victorià Jiménez signa la informació en què Junqueras ofereix un acord que consistiria a fer-se càrrec de l'11% del deute públic del Regne d'Espanya. "Un acord en aquestes condicions aixecaria de cop la proporció del deute públic espanyol sobre el PIB del 99% al 111%", s'explica. 
"El criteri que el nostre govern s'estimaria més posar sobre la taula de negociació amb l'Estat espanyol sobre la quantitat del deute públic de què hem de fer-nos càrrec és la despesa estatal efectiva a Catalunya, en lloc del nostre PIB, la demografia o el lucre cessant. El criteri de la despesa de l'Estat és el que més es fa servir en dret internacional. Equivaldria a l'11% del bilió d'euros que importa el deute públic d'Espanya", afirma Junqueras.

Junqueras ha repiulat la informació del periodista valencià afincat a Londres. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada