dimecres, 21 d’octubre del 2015

La Sagrada Família comença a aixecar la seva gran talaia

LA BASÍLICA DE GAUDÍ

La Sagrada Família comença a aixecar la seva gran talaia

La Torre de Jesucrist farà 172 metres, gairebé com la muntanya de Montjuïc

Imatges virtuals de la construcció de la Basílica de la Sagrada Família
EL PERIODICO
CRISTINA SAVALL / BARCELONA
Dimecres, 21 d'octubre del 2015 - 16.33 h
De les 18 torres que va projectar Antoni Gaudí per a la basílica de la Sagrada Família, actualment només n'hi ha vuit d'aixecades, quatre a la façana del Naixement i quatre a la façana de la Passió. Aquest any és significatiu en l'avanç de les obres perquè s'acaba d'iniciar la construcció de la Torre de Jesucrist, que una vegada acabada arribarà als 172,5 metres d'altura.
"S'aproximarà a la muntanya de Montjuïc, que fa 180 metres, però Gaudí no la volia superar", explica Jordi Faulí, arquitecte director de les obres del temple, que està previst que s'acabin el 2026. El pressupost invertit per la Junta Constructora del Temple Expiatori, una fundació eclesiàstica creada el 1895 que es manté amb donatius i amb la venda d'entrades a les visites, és de "25 milions d'euros anuals", segons informa Faulí, que dimecres al matí ha fet balanç de les obres amb motiu de les jornades de portes obertes que se celebren el 23, 24 i 25 d'octubre. Encara que les entrades es van acabar el primer dia que es van oferir a la web.
Fins a aquest moment, s'ha executat el 70% de les obres, que es van iniciar el 1882, quan el primer arquitecte Francesc de Paula del Villar va col·locar la primera pedra. L'any següent Gaudí el va substituir, i el 1889 ja havia acabat la cripta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada