dimarts, 7 d’abril del 2015

Barcelona, paper protagonista

BARCELONA FOREVER
Cinematografia col·laborativa

Barcelona, paper protagonista

La capital catalana reemplaça Berlín i acull la segona edició del Landscape Film Festival

ALBERTO GONZÁLEZ / El Periódico
Dimarts, 7 d'abril del 2015 - 17.48 h
Set equips; 42 cineastes; una experiència única. Aquest és el resum de la primera edició del Landscape Film Festival, que es va celebrar a Berlín del 14 al 31 de l'any passat. El relleu del certamen arriba ara a Barcelona, per a satisfacció dels seus directors, actors, productors, regidors, realitzadors, muntadors, maquilladors, perruquers, guionistes, càmeres, tècnics de so, escenògrafs o experts en vestuari.
"El festival neix amb la voluntat d'homenatjar, a través de la cinematografia, diferents ciutats d'avantguarda, així com la vida dels seus habitants". Segons els organitzadors "ho fa en forma d'històries d'amor, de desamor, de comèdies o drames, explicant aquells simples relats que se succeeixen en el dia a dia i que redefineixen el paisatge contemporani de cada metròpolis".
Després de Berlín i Barcelona serà el torn de Londres, Nova York i Melbourne, ciutats escollides en funció de la seva història i la seva personalitat única. Però, per sobre de tot, el que fa que aquest festival sigui excel·lent és el seu format revolucionari: un concurs en què participaran 10 equips, cada un compost per 10 persones, que treballaran contra rellotge durant dues setmanes per elaborar un curtmetratge.
La temàtica i el gènere no estan preestablerts, per tant ofereix una gran llibertat de moviments. Això sí, el film haurà d'estar centrat en algun dels 10 districtes de la ciutat (a cada equip li tocarà un districte diferent). Així, Barcelona --en la seva globalitat i la seva pluralitat-- es converteix en la verdadera protagonista d'aquestes petites obres mestres.
INSCRIPCIONS
Després de l'obertura de la convocatòria, es van apuntar al festival aquells professionals --o principiants amb coneixements-- que desitjaven participar en la competició. Com que només se'n podien triar 100, els organitzadors els van seleccionar "tenint en compte els seus perfils i les seves habilitats, així com la seva experiència i la seva carta de motivació, garantint al mateix temps la diversitat, perquè tots els equips estiguessin equilibrats".
Les principals motivacions dels participants són "ampliar els seus coneixements i la seva xarxa de contactes; compartir talent, experiències, idees i projectes; descobrir nous talents; provar diversitat de mètodes cinematogràfics i crear històries de la ciutat", expliquen les mateixes fonts.
L'11 d'abril serà quan es veuran per primera vegada les cares (almenys oficialment). Es reuniran a l'Antiga Fàbrica Damm, on tindrà lloc la presentació del festival. Al matí es formaran en diversos tallers, sobre 'storytelling' i transmèdia, sobre el paper del director al segle XXI i sobre màrqueting cinematogràfic.
A la tarda, després d'unes sessions de treball en grup, serà el moment que l'organització revelarà qui seran els components de cada un dels 10 equips, així com el districte sobre el qual hauran de versar les seves històries. "La idea és que els participants puguin aportar experiència i personalitat única al seu equip i que s'hi trobin còmodes", diuen els organitzadors. "Desconeguts treballant junts per mostrar la seva cara preferida de la ciutat". Serà el moment de posar-se mans a l'obra.
El càsting d'actors tindrà lloc el dia 15 d'abril a la Fabra i Coats. Serà obert, i cada equip buscarà aquells intèrprets que requereixi el seu guió. L'entrega del curt final --d'una durada d'entre sis i nou minuts-- es formalitzarà abans del 26 d'abril a les nou del vespre.
El dia de la première --el 30 d'abril a la sala 5 dels cines Aribau-- hi assistiran importants personatges del món del cine, tant nacionals com internacionals. Serà una vetllada amenitzada per monologuistes, en què, a més de projectar els 10 treballs, el jurat, compost per Bibiana Ballbé, Dani de la Orden, Francesc Betriu, Ricardo Almazán, Jana Díaz Juhl i Calvin Yunkun Ji, revelarà qui són els mereixedors dels premis.
SUPORT MUNICIPAL
Landscape Barcelona té el suport de l'Ajuntament de Barcelona, ​​la Fundació Banc Sabadell i Estrella Damm. A més, hi col·laboren el Grup Balañá (Cines Aribau), l'Acadèmia de Cinema en Català, el Cine Texas, Avisual PRO, Filmin, la SGAE, Bande à Part, La Salle, Sala Apolo, 16 NOU i WEJ.
El festival també té el suport de professionals del sector, com Montecarlo, Andrés Meixide, Joan Riedweg, Pol Turrens, Elena Neira, Emiliano Labrador, Eva Villegas i Eugeni Osácar, entre altres.
TEMES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada