Plats Catalans
Per Nadal, escudella i carn d'olla
El NacionalFoto: Mónica Pérez |Vídeo: Mónica Pérez
Barcelona. Dilluns, 18 de desembre de 2017
Falten 4 dies per començar les festes de Nadal, i no es poden començar més bé que amb una bona escudella i carn d'olla el dia de Nadal.
Continuem amb aquest mes de receptes típiques de Nadal de la nostra gastronomia que ens porta el nostre xef Oscar Manresa. En aquest mes en especial acompanyem l'Oscar a la Boqueria perquè ens ensenyi el millor producte fresc per fer una perfecta escudella i carn d'olla.
Què ha de tenir essencialment una escudella i carn d'olla?
L'escudella és un brou típic de Catalunya. Prové del bull de la carn d'olla amb llegums com cigrons, patata i col. També s'hi sol afegir ceba o porro, api i pastanagues.
La quantitat de sal va a gust de cadascú, encara que és recomanable no posar-n'hi perquè els ingredients ja li aporten aquest gust. No té una recepta concreta, ja que és un plat tradicional, i cada persona, família o poble l'elabora a la seva manera. Per Nadal s'acostuma a cuinar amb sopa de galets, una pasta grossa que de vegades està farcida de pilotes petites de carn.
La carn d'olla sol estar composta de botifarra negra, blanca, pilota, carn magra de vedella, una mica de xai, un pit de gallina o pollastre, una mica de careta o orella de porc i cansalada.
Ingredients per a 4 persones
1/2 pollastre
1/2 gallina
500 g cansalada
500 g conill de vedella
2 os de pernil
2 os d'espina
2 pilotes
1/2 col
2 pastanaga
1/2 api
1 xirivia
300 g cigrons
3 patates
500 g galets
Plats CatalansCom fer l'espatlla de cabrit en menys de 2 minuts
Plats catalansPrimer plat de Nadal de la temporada
Plats catalansCuina el capipota "de Manuel Vázquez Montalbán"
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada