dissabte, 21 de juny del 2014

Els nens i nenes es fan seva la Plaça de Sant Pere de Berga per dansar al so de La Patum

Els nens i nenes es fan seva la Plaça de Sant Pere de Berga per dansar al so de La Patum

El tercer salt dels gegants ha comptat amb una música especial elaborada el 2007 per Francesc Garcia Carretero amb motiu dels 50è aniversari

20-06-2014 



ACN.
Regio 7
BERGA | ACN Per un dia, la Plaça Sant Pere de Berga s'ha convertit en territori exclusiu per als més menuts de la casa. Així, els nens i nenes de la capital del Berguedà han estat els protagonistes d'excepció de la festa de Corpus més emblemàtica de Catalunya. Uns 150 nens han saltat la Patum infantil al ritme del tabal. Tot i que han estat assajant, els nervis eren palpables minuts abans de sortir a la plaça. Enguany, el tercer salt dels gegants petits ha comptat amb una música especial elaborada el 2007 per Francesc Garcia Carretero amb motiu dels 50è aniversari. La festa s'ha convertit en un reclam i cada cop són més els pares que decideixen portar els seus fills a una de les tradicions més populars del país.
La Patum Infantil s'ha celebrat aquest divendres amb una Plaça de Sant Pere plena de gom a gom. Els petits han estat els grans protagonistes, però no per això hi ha hagut menys bullici i menys empentes que qualsevol altre dia de Patum. El coordinador de la Patum Infantil, Sergi Montaner, ha explicat a l'ACN que, per als més petits, el divendres de Corpus "és la seva festa grossa". "La viuen amb molt de respecte i esperen aquest moment durant tot l'any". En total, aquest divendres, més de 150 patumaires han participat de la festa, 80 com a Plens.
Montaner ha explicat que la Patum Infantil va néixer de la mà del seu avi, Joan Rafart, qui va construir un gegant casolà per tal que les seves filles poguessin jugar a la Patum. Segons Montaner, la Patum Infantil és com una "escola de patumaires".
El responsable ha explicat què significa que un nen pugui agafar un gegant i saltar. "Un nen mai té la mateixa percepció de les coses que un gran i posar-se sota un gegant, aixecar-lo, tothom callat i la tensió que suposa és molt emocionant i és el que el farà estimar la festa", ha afegit.
La novetat d'enguany són els nous caps de les Guites de la Patum Infantil. De manera desinteressada, el fuster Jordi Camps i el pintor Ernest Ferrer han confeccionat les noves peces. Es dóna la circumstància que tant Camps com Ferrer són els néts del fuster i el pintor que van elaborar els caps de les Guites de la comparsa dels adults.
Durant la Patum infantil d'aquest divendres al matí s'ha donat un fet històric ja que han sortit quatre guites a la plaça. Montaner ha destacat que ha estat un moment "al·lucinant". A banda, la resta de comparses tenien un "gran nivell i els nens i nenes ho han fet especialment bé".
La Patum completa de la tarda ha comptat amb una música d'excepció. Quan al 2007 es van complir els 50 anys, Francesc Garcia Carretero els va regalar una música per al ball dels gegants. Aquest divendres, durant el tercer salt de la comparsa s'ha pogut escoltar per primera vegada.
Cada cop són més els pares que decideixen portar els seus fills a veure la Patum Infantil, una de les tradicions més populars de Catalunya. Segons el responsable i nét de la persona que va idear la Patum infantil, "ensenyar a estimar un gegant a un nen és una cosa molt important a nivell de país".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada