dimarts, 6 d’octubre del 2020

Aprenem a conservar el bolet estrella a casa nostra: el rovelló

 

Aprenem a conservar el bolet estrella a casa nostra: el rovelló

El rovelló rep diferents noms depenent de la zona, com ara pinetell, pinenca, pinenc i esclata-sang

Els bolets comestibles més freqüents a Catalunya, recordem, són la llenega negra, el camagroc, el rovelló, el pinetell, el rossinyol, el fredolic, el carlet i la trompeta. De tots ells, n'hi ha un que, any rere any, esdevé l'estrella entre els boletaires: el rovelló. Un bolet bastant comú i fàcil de distingir, que és molt preuat a la cuina.

El barret del rovelló és del color de la seva sang, taronja o vermellós, igual que les làmines. De jove, aquest barret és còncau i a mesura que va creixent es torna pla o en forma d'embut. Un bolet que, a més, rep diferents noms segons la zona. Els noms més habituals, després de rovelló, són pinetell, pinenca, pinenc i esclata-sang.

A l'hora de consumir-lo, el rovelló es pot cuinar de múltiples maneres. I també se'n poden fer conserves per gaudir-ne durant més temps si hem fet una bona collita. Hi ha diferents tècniques per fer-ho, però la més recomanable és bullir-los i conservar-los en pots de vidre.

Per fer-los, hem de tallar els rovellons a trossos i els posem a bullir en una olla amb aigua i sal. Els retirem de l'olla i els deixem refredar. Quan ja estiguin freds, els posem dins dels pots de vidre amb llorer, pebre, all i l'aigua de bullir-los. Quan ja tenim tancats els pots, els hem de bullir al bany maria perquè quedin tancats al buit.

I ja teniu rovellons per menjar-ne fora de temporada!
Més informació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada