dimarts, 29 de gener del 2019

El Cirque du Soleil tornarà a Barcelona amb Messi com a protagonista

El Cirque du Soleil tornarà a Barcelona amb Messi com a protagonista

‘Messi 10’, el primer muntatge que la companyia estrena a l’Estat, s’instal·larà al Parc del Fòrum el 10 d’octubre

elMón

El Cirque du Soleil tornarà a Barcelona amb Messi com a referent. | @MessiCirque
El Cirque du Soleil desembarcarà el pròxim 10 d’octubre a Barcelona amb l’estrena de ‘Messi 10’, un nou muntatge que, de la mà de la productora argentina Popart Music, girarà al voltant de la passió pel futbol i “l’esperit” del capità del Barça, Leo Messi. L’espectacle aterrarà al Parc del Fòrum fins al 10 de novembre per commemorar el llegat de Messi i els valors universals de l’esport.

El ‘show’, creat per Mukhtar O.S Mukhtar i amb una nova carpa per a 3.000 persones fabricada per a l'ocasió, vol connectar allò que uneix el món del circ i el futbol: “Tots dos permeten la possibilitat de somiar i de pensar que, amb esforç, qualsevol cosa és possible”, ha afirmat el director aquest dimarts. L’embolcall de ‘Messi 10’ serà ‘Messi Challenge’, una experiència interactiva per apropar-se a la figura de l’estrella argentina en un espai al costat de la carpa principal 
del circ.
Leo Messi #

La Generalitat planteja una xarxa de trens regionals que connectin amb França

FGC
La Generalitat es planteja crear a partir del 2020 una xarxa de trens regionals de velocitat alta -fins a 200 quilòmetres per hora- per connectar Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida amb ciutats franceses com Perpinyà, Tolosa o Montpeller. Així ho va anunciar el president dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, en la conferència organitzada ahir a Girona per Ferrmed i Energie TGV.

Segons consta en la presentació del projecte, la Generalitat vol aprofitar la liberalització dels serveis ferroviaris, el 2020, per crear, en solitari o "preferentment" en col·laboració amb socis privats, aquesta xarxa de serveis regionals d'altes prestacions entre Catalunya i el sud de França.

La pròpia Generalitat assumeix que es tractaria d'un negoci "amb una gran inversió inicial" i un temps de maduració "lent", però creu que es podria aconseguir el punt d'equilibri en l'operació del negoci en un termini de sis anys i fins aleshores, estima que es generarien unes pèrdues de 3,94 milions d'euros anuals.

Això no obstant, Ferrocarrils de la Generalitat subratlla que una xarxa d'aquest tipus podria tenir un potencial de viatgers de 3,79 milions a l'any, i tindria la virtut d'enllaçar ciutats catalanes entre elles, i aquestes amb ciutats franceses, en temps de viatge "molt competitius" davant del vehicle privat.

FGC estima que els seus trens podrien connectar Barcelona i Girona en 40 minuts i la capital catalana amb Montpeller en 2 hores i 58 minuts, així com que s'enllaçaria Girona i Tarragona en 1 hora i 19 minuts, per exemple. Pel que fa al preu, calcula que un bitllet per a un viatge entre Barcelona i Montpeller o Tolosa se situaria entre els 30 i els 90 euros, en funció de la flexibilitat del passatger i de la categoria.

El diagnòstic de la Generalitat es basa en la tesi que "les empreses monopolítiques estatals no han articulat una oferta atractiva de serveis transfronterers de caràcter regional i de mitjana distància". Una xarxa d'aquest tipus permetria també "enllaçar l'aeroport de Barcelona, el de Girona i el de Reus configurant un veritable sistema aeroportuari", argumenta la Generalitat.

Puigdemont es reunirà amb parlamentaris d’Irlanda i serà rebut oficialment pel batlle de Dublín

puigdemont
El president Carles Puigdemont viatja avui a Irlanda. Puigdemont visitarà avui el senat del país i es reunirà amb senadors i diputats irlandesos durant el matí, així com amb el president del grup parlamentari d’Amics de Catalunya. La visita a Irlanda, de dos dies, també inclou l’endemà una recepció oficial a l’Ajuntament de Dublín per part del batlle de la capital irlandesa, Nial Ring.
A la tarda, el president farà una conferència al Trinity College, la universitat més prestigiosa del país, per a internacionalitzar el conflicte entre Catalunya i Espanya. El Sinn Féin va convidar Puigdemont al país, mentre que el Casal Català d’Irlanda ha contribuït a organitzar la conferència a la universitat, que porta el títol ‘Independència, Nacionalisme i Democràcia’, i que abordarà els processos d’Escòcia i de Catalunya, així com el Brexit.
Butlletí de notícies de VilaWeb
Rep les notícies de VilaWeb cada matí al teu correu
L’any passat, el ple municipal de Dublín va aprovar que s’hissés la senyera a la façana de la casa de la vila com a mostra de solidaritat amb Catalunya, contra la repressió policíaca del Primer d’Octubre i per a demanar l’alliberament dels presos polítics.
En viatges anteriors, Puigdemont ja ha visitat els parlaments del Regne Unit, d’Alemanya, de Baviera, de Dinamarca, de Finlàndia i de les Illes Fèroe, en els quals s’ha reunit amb diputats i senadors dels països respectius.

dissabte, 26 de gener del 2019

La Crida es constitueix, el PDeCAT de mudança

La Crida es constitueix, el PDeCAT de mudança

Unes 4.000 persones funden el partit de Puigdemont i aproven la ponència política
La Crida Nacional per la República està celebrant aquest dissabte el congrés constituent al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB). Un congrés escollirà la seva direcció. Mestrentant, el PdeCAT fa mudances.

Al congrés s’hi presenten dues candidatures: l'encapçalada per Jordi Sànchez i Toni Morral, que aspiren als càrrecs de president i secretari general, respectivament, i la que formen l'advocat Jordi Ferrés Valcarce com a president i l'escriptor Oriol Izquierdo Llopis com a secretari general. Al migdia, els fundadors han avalat la ponència política que ha presentat un veterà de l’esfera convergent, l’etern líder de Llibergència, Marc Guerrero, en base les idees de Ferran Mascarell, Agustí Colomines i Josep Costa. 


La ponència política, després de rebre 179 esmenes, ha estat avalada per un total de 1280 vots a favor, 8 no i 13 en blanc. Com a punts forts del seu full de ruta estratègic rebaixar les expectatives del referèndum pactat amb l’Estat i no renunciar a cap via pacífica i democràtica per assolir la independència. La ponència política ha estat bastida a través de reunions territorials.

“Cal desplegar una estratègia per construir una Catalunya independent”, sostenen els documents fundacionals, defensant els mètodes “exclusivament pacífics i democràtics”. La Crida reivindica el “diàleg” amb l’estat espanyol per celebrar un referèndum acordat i adverteix que “mai” renunciarà a l’autodeterminació.


Avui també s’aprovarà la ponència organitzativa, després que la formació es registrés com a partit polític. Un document que refreda la integració de la militància del PDeCAT.

Una imatge del trasllat
Una imatge de les furgonetes del trasllat de la seu del PDeCAT | QS

Dues candidatures

L'exlíder de l'ANC es postula com a president i proposa que la secretaria general l'ocupi el diputat de JxCat Toni Morral. Sànchez vol incorporar al seu equip les conselleres Elsa Artadi i Laura Borràs, i el conseller Damià Calvet; el portaveu de JxCat, Albert Batet; la portaveu adjunta, Gemma Geis; el delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell, i l'exconsellera Marina Geli, entre d'altres. Formen la candidatura també l'extresorer de l'ANC Marcel Padrós; el catedràtic Josep Ferrer Llop; l'exsecretari nacional de l'ANC Jordi Pairó; l'alcalde de Montblanc (ERC), Pep Andreu; i el secretari d'Administracions Locals, Miquel Àngel Escobar. També s'hi suma la qui va ser candidata de JxCat el 21-D i portaveu dels presos quan estaven en vaga de fam, Pilar Calvo.

L'entorn d'Agustí Colomines ha presentat una segona llista que proposa l'advocat Jordi Ferrés Valcarce com a president i l'escriptor Oriol Izquierdo Llopis com a secretari general. Segons van explicar des d'aquest entorn, volen incorporar gent de la segona llista a la direcció, amb l'objectiu que sigui més transversal.

La Crida aprova ser un ‘instrument polític’ que es dissoldrà amb la independència

El congrés constituent de la Crida Nacional per la República ha aprovat esdevenir un ‘instrument polític organitzat’ que es compromet a dissoldre’s quan s’aconsegueixi la República Catalana. Els inscrits a l’assemblea han donat el seu aval a les ponències política i organitzativa. La Crida advoca per ‘constituir un moviment que es cristal·litzi en un instrument polític organitzat que aplegui aquelles persones que comparteixin l’objectiu de proclamar la República Catalana mitjançant mètodes exclusivament pacífics i democràtics’. També assumeix el compromís de dissoldre’s un cop s’arribi a la independència i manté que les adhesions han de ser individuals. ‘Sumem persones, no sigles’ és un dels lemes del congrés. La ponència organitzativa s’ha aprovat amb 2.125 vots a favor, 11 en contra i 63 abstencions. La majoria dels assistents també ha donat el vistiplau a la ponència política, amb 1.280 vots a favor, 8 en contra i 13 abstencions.
La Crida es compromet a treballar per a la proclamació de la República Catalana ‘mitjançant mètodes exclusivament pacífics i democràtics’. Apel·la a la unitat de l’independentisme i es funda sobre una base de ‘pluralitat ideològica’ que es concreta en l’existència de corrents organitzats. En l’àmbit estratègic, l’organització no renuncia a cap via pacífica per a instaurar la república ‘a l’empara de la causa justa de la independència’. Malgrat això, prioritza el diàleg amb el govern espanyol. En cas que no fructifiqui en un ‘període prudencial’ que no acaba de concretar, intentaran forçar la negociació d’un referèndum amb accions de no-violència activa.
L’organització tindrà tres grans òrgans: l’assemblea nacional (equivalent al congrés), el consell de representants (consell nacional) i el govern de direcció política de la Crida. La direcció haurà de proposar a l’assemblea a quines eleccions considera que s’ha de presentar. Segons que han confirmat fonts de la Crida a VilaWeb, no és previst que la nova cúpula proposi avui a l’assemblea concórrer als comicis i, per tant, no hi haurà incompatibilitat immediata entre els associats que militin a altres partits, en un context de fortes tensions amb el PDECat. De fet, la ponència organitzativa estableix que s’ha de garantir als associats que puguin fer compatible la participació a la Crida amb la militància a altres partits i entitats.
Elsa Artadi i Miquel Àngel Escobar
Elsa Artadi i Miquel Àngel Escobar en la presentació de la candidatura de Jordi Sànchez a la direcció de la Crida Nacional per la República. Fotografia: Albert Salamé
Morral vol convertir la crida en una ‘eina clau’ per a la independència
Durant el matí, també s’han presentat les dues candidatures a la direcció, just abans de l’inici de les votacions. Toni Morral, que es preveu que surti elegit com a secretari general, ha presentat la llista de Sànchez. N’ha llegit una carta en què l’ex-president de l’ANC demanava suport a la seva candidatura perquè és un equip ‘ideològicament plural’ amb persones honestes i competents. Morral s’ha compromès ha treballar per a convertir la Crida en ‘una eina clau’ que portarà Catalunya a fer efectiu el mandat de l’1-O i a aconseguir la independència. Ha fet referència a l’agenda política dels pròxims mesos, marcada pel judici de l’1-O i les eleccions del 26-M, i ha garantit que la Crida es dedicarà a organitzar-se al territori i a créixer. Aquesta llista aplega el nucli fundador de l’organització i alguns dels pesos pesants de JxCat: Elsa Artadi, Gemma Geis, Albert Batet, Ferran Mascarell, Damià Calvet, Laura Borràs, Pep Andreu, Jordi Pairó, Miquel Àngel Escobar, Marcel Padrós, Assumpció Castellví, Montserrat Morante, Quim Jubert, Àngels Cabasés, Carmo Marques-Pinto, Irene Negre, Marina Geli, Josep Ferrer i Pilar Calvo.
La segona candidatura ha al·legat que no és ‘alternativa’ sinó que vol ser ‘complementària’ a la llista de Sànchez i Morral. Jordi Ferrés, que opta a la presidència, ha argumentat que s’havien d’obrir les llistes i permetre que tots els dirigents puguin ser escollits. Es vota en dues urnes: una per al president i el secretari general, que es voten conjuntament, i una altra per als 19 membres de la direcció. En aquest últim cas, guanyen els 19 noms amb més suports. Al costat de Ferrés, aquesta llista presenta Oriol Izquierdo a la secretaria general. La integren, a més, Francesc Xavier Almirall, Xavier Altadill, Jordi Céspedes, Joan-Ramon Colomines-Companys, Xavier Díez, Ricard Domingo, Santiago Jorge Dorca, Araceli Esquerra, Isabel Ferrer, Elena Fort, Montserrat Grané, Mireia Mercader, Abigaïl Monells, Ivan Ollé, Rosario Palomino, Noèlia Sànchez, Pilar Sentís, Gerard Sesé i Santiago Vilanova.
Neix amb uns 17.000 associats
Amb el naixement del moviment, els fundadors en passaran a ser associats. Segons les últimes dades de l’organització, en són 16.954. A més, unes 50.000 persones han signat el manifest fundacional. Tot i que no estava previst, ha intervingut en el debat organitzatiu Joan-Ramon Colomines-Company, que és un dels membres de la candidatura alternativa a la de Sànchez. Colomines ha criticat que en els estatuts de la Crida ‘hi ha mentalitat de partit’ quan aquesta havia de ser, ha dit, una organització ‘diferent’. Durant la presentació de l’informe de gestió de la coordinadora, Agustí Colomines també ha advertit que la Crida no pot ser un decorat on la gent que hi participa siguin figurants. Ha raonat que l’han de formar ‘persones actives’ que contribueixin a tirar-la endavant amb generositat. Colomines també  ha posat en valor l’existència de dues candidatures a la direcció perquè un congrés amb una sola llista és, al seu parer, Corea del Nord. ‘Tots els que entenguin el projecte des de les exclusions no són dels nostres’, ha sentenciat.
Ferran Mascarell, Marina Geli, Damià Calvet, Gemma Geis i Elsa Artadi.
Alguns dels membres de la futura organització de la Crida: Ferran Mascarell, Marina Geli, Damià Calvet, Gemma Geis i Elsa Artadi. Fotografia: Albert Salamé











Anàlisi: El futur de la Crida: de la tensió amb el PDECat a les eleccions del maig
La Crida Nacional per la República celebra durant tot el dia el congrés constituent i començarà les seves activitats polítiques com a associació. L’organització escollirà la seva direcció, amb Jordi Sànchez a la presidència i Toni Morral a la secretaria general. El diputat de JxCat Eduard Pujol, que és el president de la mesa del congrés, ha subratllat que la Crida vol ser una ‘nova eina política’, un ‘moviment al servei de la política que arrenca l’1-O’. Ha reivindicat, a més, que suma sensibilitats diferents en un context d’excepcionalitat i ha carregat contra els que han volgut desacreditar-la. Pujol també ha recordat que ni Sànchez ni els presos polítics del PDECat podran votar en el congrés com a conseqüència del seu empresonament. Tampoc hi pot ser presencialment el president a l’exili, Carles Puigdemont.
A la tarda, es proclamaran els resultats de la votació de la direcció i hi haurà les intervencions polítiques de Sànchez, Quim Torra i Puigdemont.

El Consell per la República nomena Comín vicepresident

El Consell per la República nomena Comín vicepresident

L'organisme aprova engegar una missió d'observació del judici contra el procés sobiranista que estigui formada per un grup d'advocats internacionals

elMón

Toni Comín
Toni Comín | Europa Press
L'òrgan executiu del Consell per la República s'ha reunit aquest divendres i ha nomenat el conseller a l'exili Toni Comín com a vicepresident d'aquest organisme "amb funcions de direcció de l'equip tècnic i de coordinació entre els àmbits". En un comunicat, ha explicat que a la reunió hi han assistit el president a l'exili Carles Puigdemont i president del Consell; l'alcaldessa de La Garriga (Barcelona), Meritxell Budó; el portaveu de Demòcrates, Antoni Castellà; Comín; la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie; el consellers a l'exili Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig, i la jurista Neus Torbisco.

Han acordat la creació de cinc àmbits d'acció i les persones responsables: Acció Política, que estarà dirigida per Comín; Acció Jurídica, per Torbisco; Acció Internacional, per Puigdemont; Acció Cultural i Difusió, per Puig, i Coneixement i Estudis, també per Comín. El Consell per la República també ha aprovat engegar una missió d'observació del judici contra el procés sobiranista que estigui formada per un grup d'advocats internacionals "de reconegut prestigi".

A més, han iniciat els tràmits per redactar el reglament de funcionament intern i un altre règim electoral del Consell per la República que regularà les eleccions a l'Assemblea de Representants, i el desenvolupament de l'estructura tècnica que han d'executar els projectes dels diferents àmbits de treball. El Consell per la República és un òrgan d'entitat privada que va impulsar Puigdemont des de Bèlgica amb l'objectiu d'internacionalitzar el procés sobiranista.

La Crida aprova ser un ‘instrument polític’ que es dissoldrà amb la independència

El congrés constituent de la Crida Nacional per la República ha aprovat esdevenir un ‘instrument polític organitzat’ que es compromet a dissoldre’s quan s’aconsegueixi la República Catalana. Els inscrits a l’assemblea han donat el seu aval a la ponència organitzativa, que advoca per ‘constituir un moviment que es cristal·litzi en un instrument polític organitzat que aplegui aquelles persones que comparteixin l’objectiu de proclamar la República Catalana mitjançant mètodes exclusivament pacífics i democràtics’. També assumeix el compromís de dissoldre’s un cop s’arribi a la independència i manté que les adhesions han de ser individuals. ‘Sumem persones, no sigles’ és un dels lemes del congrés. La ponència s’ha aprovat amb 2.125 vots a favor, 11 en contra i 63 abstencions.
L’organització tindrà tres grans òrgans: l’assemblea nacional (equivalent al congrés), el consell de representants (consell nacional) i el govern de direcció política de la Crida. La direcció haurà de proposar a l’assemblea a quines eleccions considera que s’ha de presentar. Segons que han confirmat fonts de la Crida a VilaWeb, no és previst que la nova cúpula proposi avui a l’assemblea concórrer als comicis i, per tant, no hi haurà incompatibilitat immediata entre els associats que militin a altres partits, en un context de fortes tensions amb el PDECat. De fet, la ponència organitzativa estableix que s’ha de garantir als associats que puguin fer compatible la participació a la Crida amb la militància a altres partits i entitats.
Amb el naixement del moviment, els fundadors en passaran a ser associats. Segons les últimes dades de l’organització, en són 16.954. Una de les responsables de la ponència, Anna Geli, n’ha exposat les bases. L’equip que n’ha dirigit el debat intern, que s’ha fet per via telemàtica, l’han format Gemma Geis, Germà Bel, Damià Calvet, Laia Flotats, Enric Blanes, Nuri Guillaumes, Miquel Àngel Escobar, Agustí Colomines i Josep Jover, a més de Geli.
Tot i que no estava previst, ha intervingut en el debat organitzatiu Joan-Ramon Colomines-Company, que és un dels membres de la candidatura alternativa a la de Sànchez. Colominas ha criticat que en els estatuts de la Crida ‘hi ha mentalitat de partit’ quan aquesta havia de ser, ha dit, una organització ‘diferent’.
Ferran Mascarell, Marina Geli, Damià Calvet, Gemma Geis i Elsa Artadi.
Alguns dels membres de la futura organització de la Crida: Ferran Mascarell, Marina Geli, Damià Calvet, Gemma Geis i Elsa Artadi. Fotografia: Albert Salamé
La Crida Nacional per la República celebra durant tot el dia el congrés constituent i començarà les seves activitats polítiques com a associació. L’organització escollirà la seva direcció, amb Jordi Sànchez a la presidència i Toni Morral a la secretaria general. També aprovarà el seu ideari. El diputat de JxCat Eduard Pujol, que és el president de la mesa del congrés, ha subratllat que la Crida vol ser una ‘nova eina política’, un ‘moviment al servei de la política que arrenca l’1-O’. Ha reivindicat, a més, que suma sensibilitats diferents en un context d’excepcionalitat i ha carregat contra els que han volgut desacreditar-la.
Anàlisi: El futur de la Crida: de la tensió amb el PDECat a les eleccions del maig
La Crida arrenca com un moviment que aplega persones amb l’objectiu de ‘proclamar la República Catalana mitjançant mètodes exclusivament pacífics i democràtics’.  Pujol ha recordat que ni Sànchez ni els presos polítics del PDECat podran votar com a conseqüència del seu empresonament. Tampoc hi pot ser presencialment el president a l’exili, Carles Puigdemont.
Morral vol convertir la crida en una ‘eina clau’ per a la independència
Durant el matí, també s’han presentat les dues candidatures a la direcció, just abans de l’inici de les votacions. Toni Morral, que es preveu que surti elegit com a secretari general, ha presentat la llista de Sànchez. N’ha llegit una carta en què l’ex-president de l’ANC demanava suport a la seva candidatura perquè és un equip ‘ideològicament plural’ amb persones honestes i competents. Morral s’ha compromès ha treballar per a convertir la Crida en ‘una eina clau’ que portarà Catalunya a fer efectiu el mandat de l’1-O i a aconseguir la independència. Ha fet referència a l’agenda política dels pròxims mesos, marcada pel judici de l’1-O i les eleccions del 26-M, i ha garantit que la Crida es dedicarà a organitzar-se al territori i a créixer. Aquesta llista aplega el nucli fundador de l’organització i alguns dels pesos pesants de JxCat: Elsa Artadi, Gemma Geis, Albert Batet, Ferran Mascarell, Damià Calvet, Laura Borràs, Pep Andreu, Jordi Pairó, Miquel Àngel Escobar, Marcel Padrós, Assumpció Castellví, Montserrat Morante, Quim Jubert, Àngels Cabasés, Carmo Marques-Pinto, Irene Negre, Marina Geli, Josep Ferrer i Pilar Calvo.
La segona candidatura ha al·legat que no és ‘alternativa’ sinó que vol ser ‘complementària’ a la llista de Sànchez i Morral. Jordi Ferrés, que opta a la presidència, ha argumentat que s’havien d’obrir les llistes i permetre que tots els dirigents puguin ser escollits. Es vota en dues urnes: una per al president i el secretari general, que es voten conjuntament, i una altra per als 19 membres de la direcció. En aquest últim cas, guanyen els 19 noms amb més suports. Al costat de Ferrés, aquesta llista presenta Oriol Izquierdo a la secretaria general. La integren, a més, Francesc Xavier Almirall, Xavier Altadill, Jordi Céspedes, Joan-Ramon Colomines-Companys, Xavier Díez, Ricard Domingo, Santiago Jorge Dorca, Araceli Esquerra, Isabel Ferrer, Elena Fort, Montserrat Grané, Mireia Mercader, Abigaïl Monells, Ivan Ollé, Rosario Palomino, Noèlia Sànchez, Pilar Sentís, Gerard Sesé i Santiago Vilanova.
A la tarda, es proclamaran els resultats de la votació de la direcció i hi haurà les intervencions polítiques de Sànchez, Quim Torra i Puigdemont.

En marxa el 6è Congres dels Ateneus de Catalunya

Un conjunt de Debats locals i de Taules rodones que tindran lloc durant els mesos de febrer, març i abril, arreu de la nostra geografia. El Congrés es clourà el dissabte 4 de maig a l’Associació Cultural Sant Jaume, de Premià de Dalt. Podeu accedir a tota la informació des del link dels nostres Enllaços.
Però també us parlarem de concerts importants, com els que tindran lloc el proper divendres 1 de febrer: d’una banda el Concert d’Homenatge a Eduard Toldrà, que tindrà lloc a L’Auditori, a partir de les vuit del vespre, i en el qual participaran cinc dels directors més destacats de la direcció catalana, com Antoni Ros Marbà, Salvador Mas, Josep Pons, Edmon Colomer i Salvador Brotons que amb l’OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya) i el tenor David Alegret repassaran algunes de les obres més significades del mestre, entre d’altres d’autors com Guinjoan, Serra, Lamote, Garreta i el mateix Ros Marbà.
Butlletí de notícies de VilaWeb
Rep les notícies de VilaWeb cada matí al teu correu
I d’una altra banda, mitja hora abans, i precisament a la Sala Eduard Toldrà del CMMB (Conservatori Municipal de Música de Barcelona) tindrà lloc el Concert d’Hivern que organitza l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona, amb l’actuació dels alumnes de cobla, cor i dansa del centre docent. Dues propostes ben diverses i atractives.

Llegir més i escoltar el programa ….

dimarts, 22 de gener del 2019

La Dharma trenca un silenci de 10 anys amb el disc ‘Flamarades’

La companyia Elèctrica Dharma ha anunciat que aquesta primavera trencarà un silenci artístic de deu anys amb la presentació del disc ‘Flamarades’. Les noves cançons del conjunt s’oferiran en primícia al públic del festival Strenes de Girona, el divendres 12 d’abril. Serà el vint-i-cinquè treball del grup, que va debutar el 1975 amb l’enregistrament ‘Diumenge’. Una trajectòria de llarg recorregut en el marc de la qual han publicat discs com ‘Nit Col·lectiva’, ‘L’Oucomballa’, ‘Tramuntana’, ‘Catalluna’ o ‘El Llibre Vermell de Montserrat’. En el marc d’aquesta carrera la Dharma ha fet gires arreu del món, de les quals en destaca la participació en el festival multitudinari ‘Rock in Rio’.
L’Elèctrica Dharma toca a la presó dels Lledoners
Aquest 2019 la Dharma torna als escenaris després de la gira de celebració dels 40 anys i de l’aturada posterior. La primera oportunitat per veure’ls en directe presentant les cançons de ‘Flamarada’, serà al Festival Strenes de Girona, el 12 d’abril al Teatre Municipal.
Aquesta serà la primera para

Élite Taxi aposta per fer una "visita" a Puigdemont a Waterloo

Élite Taxi aposta per fer una "visita" a Puigdemont a Waterloo

El portaveu del sindicat de taxistes assegura que estan en contacte amb els companys de Brussel·les

elMón

Un grup de taxistes ocupant la Gran Via entre passeig de Gràcia i rambla Catalunya
Un grup de taxistes ocupant la Gran Via entre passeig de Gràcia i rambla Catalunya | ACN
El portaveu del sindicat de taxistes Élite, Tito Álvarez, ha rebutjat aquest dimarts seure en una taula de negociació amb Uber i Cabify. "No tenim res a negociar amb ells", ha dit a Catalunya Ràdio, on ha explicat que estan en contacte amb els companys taxistes de Brussel·les per fer una "visita" a Carles Puigdemont a Waterloo. "Perquè li diguin que també estem allà molt presents, perquè això és un problema del taxi a tot Europa", ha afegit. Com ja es va apuntar dilluns, també s'ha mostrat disposat a tallar la frontera amb França si és necessari. En aquest punt, ha argumentat que hi ha molts treballadors "afectats per les polítiques neoliberals".

"Si volguessin treballar amb el sector del taxi ens podríem asseure, però perquè no cobrin el 25% de comissions o perquè aquestes comissions que cobren les paguin al país", ha indicat Álvarez en demanar-li per la possibilitat de crear una taula conjunta de negociació amb tots els sectors.

Després de tornar a condemnar els incidents que es van registrar dilluns durant les mobilitzacions, ha explicat que aquest dimarts tornaran a voltar per la ciutat. En tot cas, ha assenyalat que tot i que la violència no "beneficia en res" les seves demandes, ara ja és "impossible controlar" el que fan milers de taxistes.

El portaveu d'Elite ha explicat que dilluns al vespre es va reunir a Palau amb el conseller de Territori, Damià Calvet, a qui li va tornar a traslladar que és necessari parlar "d'hores" en la precontractació dels VTC. En preguntar-li si ha traslladat el termini d'una hora als companys taxistes, ha apuntat que encara no ho ha fet, perquè no té cap proposta concreta sobre la taula en aquest sentit.

Els taxistes ocupen ara el Passeig de Gràcia entre Diputació i plaça Catalunya en sentit Mar, i també entre plaça Catalunya i el carrer Casp en sentit muntanya. A la Gran Via segueixen aparcats a la calçada central, ara entre Entença i Bailén.

Els VTC, per la seva part, es concentren a l'avinguda Diagonal, en dos carrils des de Francesc Macià fins a Palau Reial.

Puigdemont, al Komsomolskaia Pravda: "La Barcelona independent serà amiga de Moscou"

puigdemont ginebra efe
El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha assegurat que "Una Barcelona independent també serà amiga de Moscou". El president s'ha expressat d'aquesta manera en una entrevista al rotatiu Komsomolskaia Pravda, el primer diari rus que entrevista un dirigent polític català. El rotatiu descriu el president català com "un dels principals instigadors del referèndum" que va topar amb la "no acceptació d'aquest anhel per part de Madrid". 
Puigdemont nega la influència de Rússia al referèndum i atribueix aquestes acusacions a la premsa espanyola; "ara ja s'ha demostrat moltes vegades que no hi va haver ingerències russes", subratlla el president.
El Komsomolskaia Pravda es preocupa pels "contraris a la independència" però el president català, "conscient de que a Catalunya hi ha punts de vista molt diferents", assegura que un referèndum és la forma objectiva d'expressar lliurement l'opinió dels ciutadans. En la mateixa línia, apunta que a les últimes enquestes el 80% dels catalans estan a favor d'aquest referèndum.
El president a l'exili aprofita aquesta entrevista per reiterar la voluntat de diàleg del seu govern i demanar a Espanya que "faci com Londres amb Escòcia" ja que "un referèndum no pot ser un problema".

Catalunya i Moscou

Sobre les relacions d'una futura Catalunya independent i la capital russa, el president Puigdemont descriu Rússia com "un dels països més influents de la terra" i per això assegura que "la Catalunya independent mantindrà relacions properes i amistoses amb ell, igual que amb tot el món".
De la mateixa manera, sobre la pertinença a l'OTAN el president explica que la futura Catalunya independent "s'ha d'adherir a les obligacions internacionals que s'estenen al seu territori, inclosa la pertinença a l'OTAN". Ara bé, considera que aquesta organització s'hauria de repensar com "una eina per protegir la democràcia i la pau, així com per combatre amenaces comunes com el terrorisme internacional".

diumenge, 20 de gener del 2019

Guardiola: "No tinc amics"


Guardiola: "No tinc amics"

Pep Guardiola va respondre de forma peculiar quan un periodista li va preguntar per la gent amb qui celebraria el seu 48è aniversari
Pep Guardiola, durant un partit del Manchester City. | EFE
Les rodes de premsa de Pep Guardiola sempre deixen titulars. L’entrenador català encara les seves compareixences públiques amb sinceritat i, és clar, els periodistes aprofiten l’avinentesa per preguntar-li qualsevol cosa. En la roda de premsa prèvia al partit d’aquest diumenge contra el Huddersfield Town, actual colista de la Premier, un professional de la comunicació va qüestionar-li per la gent amb qui celebraria els 48 anys que va fer el passat divendres.


“Amb la família. No tinc amics”, va ser la ràpida i curta resposta de Guardiola. La peculiar –i, en principi, irònica– frase va provocar les rialles dels periodistes presents en la sala de premsa (de, fet, ell tampoc s’hi va poder estar) i s’ha fet viral a les xarxes socials. Sigui com sigui, la realitat és que l’extècnic del Barça segueix demostrant que és un dels millors entrenadors del món, tant pels títols que té a la seva vitrina particular com per la forma com juguen els seus equips.

dilluns, 14 de gener del 2019

ÍTACA S'ALLUNYA..???, , per Víctor Lluelles i Cardona

Escrits del Víctor

 


08-13.01.19
A CORRECUITA/ - LLARGA . (1). 
 ÍTACA S'ALLUNYA..???
A manera d'introducció:
Estem en un moment difícil, dels molts, de la nostra història nacional, és per això ho hem titulat monogràficament així, ja que pensem que el viatge a Ítaca de la nostra sobirania com a país, s'allunya, però només un xic, ja que només cal un cop de timó , per tornar-ho al rumb, per això hem posat en interrogant, i de mica en mica, anirem posant esdeveniments.
...
Temps enrere , no sé a quin mitjà ho he posat, però sí que ho tinc un BLOC monogràfic amb aquest títol,”Anem cap a la independència”. Després, com molta gent, vaig comentar en diferents articles, que amb el “PROCÉS català, ho ha canviat tot”, i que partir d'aquí, “res seria igual”, i en un altre escrit comentarem que s'havia arribat a “Un Cul de Sac”, i aquí estem.
L'alternativa és “molt pitjor”.
Ho deia l'altre dia (el 7.01.19 ), l'empresonada Consellera de Benestar, Dolors Bassa, - que des de fa 327 (12.01.19) dies está a la presó, ara a la del Puig de les Basses -, va dir en una entrevista que el dimarts al vespre va emetre el programa No ho sé de RAC1, on demana als partits independentistes que facin el possible per no deixar caure el govern de Pedro Sánchez, dient que que l'alternativa és "molt pitjor" amb PP, Cs i l'extrema dreta”. Per cert aquesta Consellera, empresonada, que és molt critica, la que més, amb l'acció de l'actual Govern, i l'hi ha reclamat més acció, perquè “el Parlament no ha aprovat cap llei”, afegint que espera “que ara aprovin de cop totes les lleis suspeses pel Constitucional”.
I hom, com molts altres, pensa que la Consellera Bassa, es troba a la punta de l'espadat-metafòricament- , el que ens provoca, no saber que s'ha de fer en el moment actual, ja que sí una cosa és dolenta per Catalunya (en Sánchez que diu una cosa, hi fa una altra), l'altra és pitjor, ja que sembla que tothom,- uns, altres i els de més enllà,- , han/m arribat a aquella frase que molts creuen francesa, però que sembla que és, autènticament, catalana, allò del Cul de Sac, en definitiva que ens hem fotut en un enredo de l'alçada,- no d'un campanar, (sinó de la suma dels més de 130 i escaig, gratacels més alts del món i part de l'estranger,i que parteixen d'una alçada de 300 m., on dels 20 primers, encapçalats per Dubai, Xangai, la Meca,etc. ,- tres que passen de 600 m., només n'hi ha un d'els EUA, i del total, només 17 de Nord-americans-, i de torna posem la nostrada Sagrada Família ), i sí no que els hi preguntin als Presos Polítics, i la part del Govern Puigdemont, exiliats per les europes, amb la Marta Rovira o l'Anna Gabriel, junt amb cantants , CDR's, etc., així com els represaliats de l'interior.
I que no res seria igual.
Però per altra banda n'hi podem posar els altres que estant dins dels apartats del “Procés ho ha canviat tot, i que no res seria igual”, i si no que li preguntin als Rajoy & Cia, al PSOE, & Company, etc., sobretot al Pedro Sánchez, que va anar bé per treure al PP/ Rajoy de la Moncloa, però sobretot resulta que és President del Govern, pels vots, entre altres, dels sobiranistes, i sembla ven bé “que passes allí per casualitat”, i fa els actes de cara a la galeria, i respecte a Catalunya continua semblant al PP, i no vol mantenir diàleg de cap classe-. I tenim l'espai de la Dreta Espanyolista, que s'ha anat configura'n cada vegada més en espais més radicals, proper d'extrema dreta, que la majoria de corrents ja estaven dins del PP, o dins de molts dels seus votants, hi ha partir d'aquí va aparèixer Ciutadans (Cs), i recentment el partit ultradretá Vox, que encara ho ha trasbalsat molt més, una organització que tothom es pensava que era un “obsider” , i resulta que està creixent com un bolet i d'aquesta manera la Dreta i l'Extrema Dreta, ha guanyat les darreres Eleccions Andaluses, ja que VOX va aconseguir un 10,86 % dels vots, i 12 escons al Parlament Andalús, i ara governaran conjuntament amb el PP i Cs ).
I VOX a Sitges i Barcelona.
Segurament no ens ho pensaven, i no serà per casualitat, però ja els tenim aquí, ja que aquest dissabte passat (12.01.19) s'han presentat a Barcelona, Hospitalet de Llobregat i Sitges, encara que sigui a poc a poc, fan la “Reconquista” (expansió pel territori), que diuen ells, ho sigui que la ultradreta VOX ha arribat a Sitges, “...i com sempre protegits pels mossos”, diuen alguns manifestants. Parlem de Sitges, perquè ens toca de prop, i és on Vox ha decidit presentar-se a les eleccions municipals amb la candidatura encapçalada per un cosí de l'històric líder de Fuerza Nueva Blas Piñar, és on s'ha organitzat una forta protesta per la instal·lació d'una parada de propaganda al centre del municipi, on un centenar de persones antifeixistes, on hi havia col·lectius gais, catalanistes i d'esquerres. Hi hagué moments de tensió entre manifestants i membres de Vox, que protegits pels Mossos es mantingué força temps a la cantonada dels carrers de Sant Francesc i Espalter. De passada a Barcelona hi ha hagut un acte amb advocat ultradretà Jorge Buxadé, (membre del comitè executiu del partit, una llarga trajectòria pro feixista), però, també, l’oposició dels veïns l'han fet marxar, escridassa'n- el.
Tot això mentre s'ha atança un macro-judici, que la justícia espanyola ja fa temps que va cuinant, i com és logic, van escampant “Urbi et Orbe”, i segurament amb aquest altre espectacle, una altra vegada es posaran , més i més, al fons del Cul de Sac” i de nou “Res serà igual”, no usaran el diàleg i segurament, se'ls hi tornarà en contra.
Continuarà
Víctor Lluelles i Cardona