Durant les vacances, cuinar pot
ser una activitat per a compartir amb la parella o amb els fills, petits
i no tan petits. Però la cuina també pot ser un lloc on la gent no vol
passar gaire estona durant aquests dies de lleure. L’arribada de la
calor ens convida a fer uns menús més frescs, amb preparacions més
senzilles i que no requereixin coccions llargues.
Com que hem de menjar, caldrà cercar una manera d’alimentar-nos bé sense gaire esforç. Hi ha diverses opcions: menjar fora de casa i pagar per ser servits, fer-se convidar, menjar a casa dedicant una estona a la cuina, comprar a les botigues de menjar cuinat o comprar productes envasats ja preparats. També es pot fer una mica de cada cosa, però recordeu que cal confiar en la intuïció: la vista i l’olfacte no enganyen. Trieu els establiments que us convidin a entrar-hi perquè són nets i no fan olor d’oli recremat i, quan compreu, trieu els productes que us entrin més pels ulls, llegiu-ne les etiquetes i opteu per la qualitat. Està molt bé comprar un gaspatxo preparat i prendre-se’l fresc a casa: és bo, és saludable i no cal sentir-se culpable perquè no l’heu fet vosaltres. Com a dietista, us animo a menjar de tot i variat.
Aquestes setmanes d’agost trobareu ací unes quantes receptes per a tots els gustos. Us deixem un recull de les d’aquesta setmana:
Amanida d’arròs amb salmó. El peix és un producte animal, que (com la carn, els ous i la llet) és ric en proteïnes d’alt valor biològic, és a dir, proteïnes que ens aporten els aminoàcids essencials que permetran al nostre organisme de construir i reconstruir les cèl·lules que contínuament hem de renovar.
Tabule. El tabule és un plat fred originari del Líban i Síria que es prepara amb la varietat de blat búrgul. En aquests països el blat es cou, es deixa assecar i després es mol per fer-lo servir en tot de receptes culinàries.
Empedrat. L’empedrat és una recepta tradicional de la cuina catalana molt habitual a taula quan fa calor. El nom descriu l’aspecte del plat: les mongetes són com unes pedres on trobem, barrejats a bocins, més ingredients. És un plat que sembla un mosaic.
Còctel mariner. Aquesta recepta porta molt poca feina, és divertida i ideal per a menjar quan fa calor. Els seus ingredients són diversos animals marins: les gambes, el pop i els musclos. Tots tenen en comú que aporten molt poques quilocalories a la dieta: són composts majoritàriament de proteïna i no contenen hidrats de carboni (per això són poc energètics). El contingut en greix d’aquests animals és molt baix, però alguns, com el calamar, la sípia o la gamba, aporten colesterol.
Canelons de brandada. Us donaré la recepta que em va fer arribar un bacallaner de confiança: aquesta no duu patata ni farina, però sí una mica de crema de llet. Admet variacions i personalitzacions a l’hora de guarnir els canelons perquè es poden utilitzar les verdures que es vulgui per fer-les saltades.
Com que hem de menjar, caldrà cercar una manera d’alimentar-nos bé sense gaire esforç. Hi ha diverses opcions: menjar fora de casa i pagar per ser servits, fer-se convidar, menjar a casa dedicant una estona a la cuina, comprar a les botigues de menjar cuinat o comprar productes envasats ja preparats. També es pot fer una mica de cada cosa, però recordeu que cal confiar en la intuïció: la vista i l’olfacte no enganyen. Trieu els establiments que us convidin a entrar-hi perquè són nets i no fan olor d’oli recremat i, quan compreu, trieu els productes que us entrin més pels ulls, llegiu-ne les etiquetes i opteu per la qualitat. Està molt bé comprar un gaspatxo preparat i prendre-se’l fresc a casa: és bo, és saludable i no cal sentir-se culpable perquè no l’heu fet vosaltres. Com a dietista, us animo a menjar de tot i variat.
Aquestes setmanes d’agost trobareu ací unes quantes receptes per a tots els gustos. Us deixem un recull de les d’aquesta setmana:
Amanida d’arròs amb salmó. El peix és un producte animal, que (com la carn, els ous i la llet) és ric en proteïnes d’alt valor biològic, és a dir, proteïnes que ens aporten els aminoàcids essencials que permetran al nostre organisme de construir i reconstruir les cèl·lules que contínuament hem de renovar.
Tabule. El tabule és un plat fred originari del Líban i Síria que es prepara amb la varietat de blat búrgul. En aquests països el blat es cou, es deixa assecar i després es mol per fer-lo servir en tot de receptes culinàries.
Empedrat. L’empedrat és una recepta tradicional de la cuina catalana molt habitual a taula quan fa calor. El nom descriu l’aspecte del plat: les mongetes són com unes pedres on trobem, barrejats a bocins, més ingredients. És un plat que sembla un mosaic.
Còctel mariner. Aquesta recepta porta molt poca feina, és divertida i ideal per a menjar quan fa calor. Els seus ingredients són diversos animals marins: les gambes, el pop i els musclos. Tots tenen en comú que aporten molt poques quilocalories a la dieta: són composts majoritàriament de proteïna i no contenen hidrats de carboni (per això són poc energètics). El contingut en greix d’aquests animals és molt baix, però alguns, com el calamar, la sípia o la gamba, aporten colesterol.
Canelons de brandada. Us donaré la recepta que em va fer arribar un bacallaner de confiança: aquesta no duu patata ni farina, però sí una mica de crema de llet. Admet variacions i personalitzacions a l’hora de guarnir els canelons perquè es poden utilitzar les verdures que es vulgui per fer-les saltades.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada